Praktijk voor Kinesiologie

Over Ellen

Mijn naam is Ellen van der Heide en ik woon samen met mijn partner Ard in Friesland.

Gezondheid heeft mijn grote belangstelling. Het fascineert me hoe lichaam en psyche samen verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid. Wanneer één van beide uit balans is, uit dat zich in lichamelijke en/of psychische klachten.

In 2005 ben ik in mijn praktijk New Innervision gestart met het geven van energetische behandelingen. Dit is een prachtige methode om mensen te begeleiden naar een betere gezondheid en voor persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ik liep er tegen aan dat sommige fysieke klachten niet op deze manier opgelost konden worden of weer terugkwamen. Dit is de reden waarom ik in 2010 een medische opleiding ben gaan volgen en aansluitend natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en kinesiologie ben gaan studeren.

De basis van mijn behandelingen is kinesiologie. Met behulp van kinesiologie gaan we eerst aan de slag met het optimaliseren van het immuunsysteem. Een goed werkend immuunsysteem is de basis van een goede fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. Dit is nodig voor een optimaal resultaat voor de verdere behandeling.

Fit in Balans is een nieuwe methode om lichamelijke onbalansen, zoals tekorten aan nutriënten of ziekteverwekkers. Het is een combinatie van kinesiologie en natuurgeneeskunde en een mooie aanvulling op het balanceren van het immuunsysteem. De fysieke systemen worden getest op onbalansen door middel van manuele spiertesten en de interventie bestaat uit natuurgeneeskundige adviezen op het gebied van leefstijl en voeding naar aanleiding van de gevonden lichamelijke onbalansen. Op deze wijze kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam zich herstellen en kunnen gezondheidsdoelen behaald worden.

Opleidingen (HBO):
Medische Basis Opleiding
Life Science therapie – Natuurgeneeskunde en Enegetische (Eclectische) therapie
Orthomoleculaire geneeskunde in de PNI (Psycho Neuro Immunologie)
Espavo Kinesiologie

New Innervision

Pôlle 12
8463 TJ Rotsterhaule
Tel: +31 6 29424866

De praktijk is bereikbaar met de auto en het OV.
Parkeren is mogelijk op de oprit van de praktijk.