Praktijk voor Kinesiologie

Kinesiologie Behandeling

Kinesiologie

New Innervision Kinesiologie

Kinesiologie betekent vrij vertaald ‘de leer van de beweging’.

Bij Kinesiologie wordt gebruik gemaakt van de spiertest als middel. De spiertest is een uiterst effectieve methode om een communicatie met het lichaam en het innerlijk van de cliënt op te bouwen. Op deze wijze worden de achtergronden van de klacht of probleem in beeld gebracht.
Vervolgens wordt op een unieke en doeltreffende wijze het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd om de balans te herstellen.

Toepassingen / Klachten

Kinesiologie kan ingezet worden bij:

  • Lichamelijke klachten, zoals (chronische) vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten, pijnklachten, hormonale onbalans, allergieën en intoleranties, hooikoorts.
  • Emotionele, mentale en psychische uitdagingen, zoals stress klachten, angsten, paniekaanvallen, onverklaarbare negatieve gevoelens, sociale problemen, gedragsproblemen, onbestemd voelen.
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling, zoals zelfvertrouwen vergroten, omgaan met hooggevoeligheid, succesvol willen zijn, persoonlijk doel willen bereiken, meer uit je leven willen halen.

Behandelingen

Intake kinesiologie

Tijdens het eerste consult wordt een intakeformulier ingevuld om de klachten en onbalansen te inventariseren en worden een aantal basisstoffen getest die essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem en daarmee een goede gezondheid.

Deze basisstoffen bestaan onder andere uit vitaminen en mineralen en worden getest door middel van manuele spiertesten. Aanvullend wordt er getest of deze stoffen optimaal worden opgenomen, verwerkt en afgebroken door het lichaam. Wanneer dit niet het geval is zal dit gevolgen hebben voor het immuunsysteem en de gezondheid.

Na het testen van het immuunsysteem zal er getest worden of er andere overgevoeligheden zijn voor bepaalde stoffen. Deze overgevoeligheden kunnen tijdens volgende consulten behandeld worden, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt de balans te herstellen.

Het optimaliseren van het immuunsysteem is altijd de basis van verdere behandelingen Het is de basis van een goede fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. Deze basis is nodig voor een optimaal resultaat voor de verdere behandeling.

Een voorbeeld: Het niet optimaal opnemen, verwerken of afbreken van B vitaminen hebben grote invloed op het omgaan met stress. Zolang dit niet in balans is, zal iemand minder stressbestendig zijn.

De intake duurt ongeveer 90 minuten.

Vervolg behandelingen

Tijdens vervolg behandelingen worden eerst de stoffen waar een onbalans of overgevoeligheid op is behandeld. Het is meestal zo dat de klachten/uitdagingen waar iemand voor komt hier al voor een deel behandeld worden.

Na het optimaliseren van het immuunsysteem wordt er (indien nodig) gericht gewerkt aan het balanceren van deze klachten/uitdagingen.

Na iedere behandeling wordt er gekeken wat er verder nodig is ter ondersteuning van een behandeling. Dit kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn voor thuis, een voedingsadvies of een remedie.

Een behandeling kinesiologie duurt ongeveer 45-60 minuten

New Innervision

Pôlle 12
8463 TJ Rotsterhaule
Tel: +31 6 29424866

De praktijk is bereikbaar met de auto en het OV.
Parkeren is mogelijk op de oprit van de praktijk.