Praktijk voor Kinesiologie

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een tekort aan energie. Iemand voelt zich minder fit en vitaal en dit heeft uiteindelijk invloed op het dagelijks leven. Normale inspanningen gaan steeds moeilijker, iemand kan  concentratieproblemen krijgen en het humeur lijdt er vaak onder.

We zijn allemaal wel eens moe, bijvoorbeeld door te weinig slaap of een drukke periode thuis of op het werk/school. Anders wordt het wanneer iemand langdurig moe is, zonder aanwijsbare reden.

Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben.

 • Ongezonde leefwijze
  Ongezond eten, weinig lichaamsbeweging, teveel straling, overgewicht, roken, alcohol, drugs, te weinig slaap, onregelmatig leven/werk kunnen vermoeidheid veroorzaken.
 • Chronische pijn
  Langdurige pijn kan ernstige vermoeidheid tot gevolg hebben. De pijn kan ook ten koste van de nachtrust gaan, waardoor het lichaam ook niet de kans krijgt om te regenereren.
 • ME/CVS – Chronisch vermoeidheidssyndroom
  ME/CVC is een ziekte waarbij mensen langer dan 6 maanden achtereen extreem moe zijn, zonder dat er een oorzaak gevonden wordt.
 • Slaapstoornissen
  Slaapapneu, slecht inslapen, steeds wakker worden zijn voorbeelden van slaap problemen. Dit kan ernstige vermoeidheid tot gevolg hebben.
 • Ziekten
  Bloedarmoede, schildklierproblemen, candida, allergieën en intoleranties, bijnier uitputting, immuunsysteem problemen, infecties, kanker, hart aandoeningen, long aandoeningen, ziekte van Crohn, insuline resistentie en diabetes zijn een aantal voorbeelden van ziekten die vermoeidheid tot gevolg kunnen hebben.
 • Medicijngebruik
  Veel medicijnen hebben vermoeidheid als bijwerking.
 • Mentale, emotionele en psychische oorzaken
  Angst, paniek, veel stress privé en/of op het werk, veel piekeren, relatieproblemen, burn-out, overspannen, depressie, ingrijpende gebeurtenissen kunnen vermoeidheid veroorzaken.

Vermoeidheid kan dus vele oorzaken hebben. Het is daarom altijd belangrijk om bij aanhoudende vermoeidheid naar de huisarts te gaan!

Kinesiologie en vermoeidheid

New Innervision Kinesiologie Ellen van der Heide


In mijn praktijk New Innervision werk ik met kinesiologie. Door middel van manuele spiertesten gaan we op zoek naar de achtergronden van de klacht en wat er nodig is om het zelfgenezend vermogen te stimuleren om de balans te herstellen.
Bij vermoeidheidsklachten starten we met het optimaliseren van het immuunsysteem. Vermoeidheidsklachten kunnen onder andere ontstaan doordat vitaminen en mineralen niet goed worden opgenomen en door overgevoeligheden voor bepaalde stoffen. Na het optimaliseren van het immuunsysteem gaan we op zoek naar andere achterliggende achtergronden van de vermoeidheid. Deze achtergronden kunnen inzichten geven wat iemand zelf kan doen om de vermoeidheid te verbeteren. Dit kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn of aanpassingen in de leefwijze. Daarnaast kunnen de gevonden inzichten en aanpassingen er mede voor zorgen dat het zelfgenezend vermogen gestimuleerd wordt om de natuurlijke balans te herstellen.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.new-innervision.nl

New Innervision

Hondsrug 31
8245 DE Lelystad
Tel: +31 6 29424866

Parkeergelegenheid praktijk

U kunt uw auto parkeren op één van de parkeerplaatsen voor de praktijk.