Praktijk voor Kinesiologie

Het belang van een optimaal werkend immuunsysteem

Er is maar één ding wat ons kan genezen als we ziek zijn en dat is ons immuunsysteem. De kracht van het immuunsysteem is direct en indirect gekoppeld aan leefstijlfactoren. Vele mensen ondermijnen dagelijks hun immuunsysteem door een ongezonde leefstijl te hanteren.  Naast het verbeteren van je leefstijl kan je door middel van Kinesiologie je immuunsysteem optimaliseren.

Bij een verzwakking van ons immuunsysteem kan het noodzakelijk zijn dat we door interventie (medicatie/ medische behandeling/ natuurgeneeskundige behandeling) het immuunsysteem moeten helpen om het probleem in het lichaam te kunnen verhelpen. Een voorbeeld van een medicatie is antibiotica. Antibiotica verzwakt of remt de groei van de (schadelijke) bacterie af, zodat ons immuunsysteem in staat is om de verzwakte bacteriën te doden en op te ruimen. Als de externe indringer te sterk is voor ons verzwakte immuunsysteem hebben we dus hulp nodig die ervoor zorgt dat de kracht van de indringer dusdanig wordt verminderd dat het immuunsysteem het weer zelf kan aanpakken.

Het woord immuunsysteem is eigenlijk een soort ‘containerbegrip’ geworden, terwijl de meeste mensen geen idee hebben wat het precies is en hoe het werkt. Het immuunsysteem is een heel complex en vernuftig systeem, maar wel simpel uit te leggen, zodat iedereen begrijpt hoe belangrijk het is om gezond te leven. De kracht van ons immuunsysteem is vooral direct en indirect gekoppeld aan onze leefstijl!

Er zijn drie groepen immuuncellen: de ‘verkenners’ (dendritische cellen), de ‘aanvallers’ (Natural Killer cellen) en de ‘opruimdienst’ (Sacrofagen). De ‘verkenners’ zijn hard nodig om externe indringers (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) en interne slechte ontwikkelingen (zoals kanker) in het lichaam te kunnen opsporen. Bij het herkennen van een probleem onthoudt de ‘verkenner’ de locatie en neemt het een ‘vingerafdruk’. Hiermee gaat de verkenner naar de dichtstbijzijnde lymfeknoop waar het giftige enzym wordt aangemaakt waarmee de ‘aanvallers’ worden uitgerust en massaal kunnen uitrukken om het probleem aan te vallen. Na de aanval blijft er restafval over en komt de ‘opruimdienst (soort van pacmannetjes) die de boel schoonvegen.

Het is belangrijk om te weten dat koorts een belangrijke functie heeft. Het is een soort van ‘luchtalarm’ waardoor het immuunsysteem het signaal krijgt om (afhankelijk van de hoogte van de koorts) de immuun activiteit sterk te verhogen. Zo wordt bij ongeveer 39,5 graden koorts het aantal immuuncellen verdubbeld, omdat de koorts het signaal is dat er zich ergens een ernstig probleem ontwikkelt. De immuuncellen krijgen de opdracht om er massaal op uit te gaan, uitgerust met het antigif.

Een voorbeeld van het belang van een goed werkend immuunsysteem is dat men in Duitsland heeft men ontdekt dat het overgrote deel van de kankerpatiënten een groot tekort heeft aan dendritische cellen. Dat is een groot probleem, want als tumoren niet door het lichaam worden ontdekt, worden de Natural Killer cellen niet geactiveerd en kan het probleem ongezien blijven groeien.

Een optimaal werkend immuunsysteem is dus van essentieel belang voor een goede gezondheid. De kracht van het immuunsysteem is direct en indirect gekoppeld aan leefstijlfactoren. Vele mensen ondermijnen dagelijks hun immuunsysteem door een ongezonde leefstijl door bijvoorbeeld onvoldoende slaap, overmaat aan ongezonde voeding, te veel stress, te weinig lichaamsbeweging, roken, te veel alcohol, overmaat aan medicatie, blootstelling aan gifstoffen, luchtvervuiling en elektrosmog, te veel negatieve gedachten, emotionele blokkades/trauma’s, te weinig balans en innerlijke rust in het leven.

Kinesiologie en het optimaliseren van het immuunsysteem

New Innervision Kinesiologie Ellen van der Heide

Naast het verbeteren van onze leefstijl, zijn er andere methoden om het immuunsysteem te optimaliseren. In mijn praktijk New Innervision werk ik met de Espavo methode kinesiologie. Hierbij worden een aantal basisstoffen getest die essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem en daarmee een goede gezondheid. De basisstoffen bestaan onder andere uit vitaminen en mineralen en worden getest door middel van manuele spiertesten.

Aanvullend test ik of deze stoffen optimaal worden opgenomen, verwerkt en afgebroken door het lichaam. Wanneer dit niet het geval is zal dit gevolgen hebben voor het immuunsysteem en de gezondheid.

Een voorbeeld: Het niet optimaal opnemen, verwerken of afbreken van vitamine B12 kan o.a. ernstige vermoeidheid veroorzaken. Het innemen van extra vitaminen- en mineralensupplementen zal bij een onbalans in de opname, verwerking en afbraak minder effect hebben.

Het optimaliseren van het immuunsysteem is ook de basis van een goede fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. Een voorbeeld: Het niet optimaal opnemen, verwerken of afbreken van B vitaminen hebben grote invloed op het omgaan met stress. Zolang dit niet in balans is, zal iemand minder stressbestendig zijn.

De stoffen die niet optimaal opgenomen, verwerkt of afgebroken worden kunnen behandeld worden met kinesiologie, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt de balans te herstellen.

Naast het optimaliseren van het immuunsysteem wordt er tijdens de behandelingen aandacht besteed aan een gezonde leefstijl, zoals gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, ontspanning en een gezonde leefomgeving.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.new-innervision.nl

New Innervision

Hondsrug 31
8245 DE Lelystad
Tel: +31 6 29424866

Parkeergelegenheid praktijk

U kunt uw auto parkeren op één van de parkeerplaatsen voor de praktijk.