praktijk voor natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskundig Kinesiologie Consult 

Kinesiologie

Kinesiologie betekent vrij vertaald ‘de leer van de beweging’. 

Bij Kinesiologie wordt gebruik gemaakt van de spiertest als middel. De spiertest is een uiterst effectieve methode om een communicatie met het lichaam en het innerlijk van de cliënt op te bouwen. Op deze wijze worden de achtergronden van de klacht of probleem in beeld gebracht.
Vervolgens wordt op een unieke en doeltreffende wijze het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd om de balans te herstellen. 


Touch for Health

Touch for Health is een methode om onbalansen op te sporen en te corrigeren. Door middel van spiertesten wordt in kaart gebracht waar zich onbalansen bevinden en hoe deze gecorrigeerd kunnen worden. Het corrigeren gebeurt door middel van diverse technieken. 


Meridianen

Door het lichaam lopen veertien energiebanen, de meridianen. Wanneer er onbalansen ontstaan, stroomt de energie niet meer goed door. Door deze onbalansen op te sporen en te corrigeren kan de energie weer vrijuit stromen en kunnen bijbehorende klachten verbeteren of zelf verdwijnen. 


Klachten

Onbalansen kunnen van verschillende aard zijn, zoals lichamelijk, chemisch of emotioneel. 

Touch for Health kan dan ook voor diverse klachten ingezet worden zoals stress, lichamelijke klachten en emotionele problemen.


Consult

Intake: 

Tijdens het eerste consult wordt een intakeformulier ingevuld om de klachten en onbalansen te inventariseren en wordt aansluitend de eerste behandeling gegeven.

Behandeling: 
De behandeling bestaat uit het manueel testen van verschillende spieren om zo duidelijkheid te krijgen waar de onbalansen zich bevinden en hoe deze gecorrigeerd kunnen worden. Deze correcties worden direct toegepast, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt de balans te herstellen. Hierdoor kunnen klachten verbeteren of zelf verdwijnen. 
Aanvullend kan een remedie geadviseerd worden voor thuisgebruik om het proces te ondersteunen.

Vervolgconsulten:
Het is zeer waarschijnlijk dat er meerdere consulten nodig zijn. Dit zal in overleg bepaald worden. 

 

Tags