praktijk voor natuurgeneeskunde

Kinesiologie Behandeling

Kinesiologie

Kinesiologie betekent vrij vertaald ‘de leer van de beweging’. 

Bij Kinesiologie wordt gebruik gemaakt van de spiertest als middel. De spiertest is een uiterst effectieve methode om een communicatie met het lichaam en het innerlijk van de cliënt op te bouwen. Op deze wijze worden de achtergronden van de klacht of probleem in beeld gebracht.
Vervolgens wordt op een unieke en doeltreffende wijze het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd om de balans te herstellen. 

 

Toepassingen / Klachten

Kinesiologie kan ingezet worden bij:

- Lichamelijke klachten, zoals (chronische) vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten, pijnklachten, hormonale onbalans, allergieën en intoleranties, hooikoorts.

- Emotionele, mentale en psychische uitdagingen, zoals stress klachten, angsten, paniekaanvallen, onverklaarbare negatieve gevoelens, sociale problemen, gedragsproblemen, onbestemd voelen.

- Persoonlijke groei en ontwikkeling, zoals zelfvertrouwen vergroten, omgaan met hooggevoeligheid, succesvol willen zijn, persoonlijk doel willen bereiken, meer uit je leven willen halen, spiritualiteit. Behandelingen

Intake kinesiologie: 

Tijdens het eerste consult wordt een intakeformulier ingevuld om de klachten en onbalansen te inventariseren en worden een aantal basisstoffen getest die essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem en daarmee een goede gezondheid. 

Deze basisstoffen bestaan onder andere uit vitaminen en mineralen en worden getest door middel van manuele spiertesten. Aanvullend wordt er getest of deze stoffen optimaal worden opgenomen, verwerkt en afgebroken door het lichaam. Wanneer dit niet het geval is zal dit gevolgen hebben voor het immuunsysteem en de gezondheid.

Een voorbeeld: Het niet optimaal opnemen, verwerken of afbreken  van vitamine B12 kan o.a. ernstige vermoeidheid veroorzaken. Het innemen van extra vitaminen- en mineralensupplementen zal bij een onbalans in de opname, verwerking en afbraak minder effect hebben.

Na het testen van het immuunsysteem zal er getest worden of er andere overgevoeligheden zijn voor bepaalde stoffen. Deze overgevoeligheden kunnen tijdens volgende consulten behandeld worden, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt de balans te herstellen.  

Het optimaliseren van het immuunsysteem is altijd de basis van verdere behandelingen Het is de basis van een goede fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. Deze basis is nodig voor een optimaal resultaat voor de verdere behandeling.

Een voorbeeld: Het niet optimaal opnemen, verwerken of afbreken van B vitaminen hebben grote invloed op het omgaan met stress. Zolang dit niet in balans is, zal iemand minder stressbestendig zijn.

De intake duurt ongeveer 90 minuten. 

 

Vervolg behandelingen: 

Tijdens vervolg behandelingen worden eerst de stoffen waar een onbalans of overgevoeligheid op is behandeld. Het is meestal zo dat de klachten/uitdagingen waar iemand voor komt hier al voor een deel behandeld worden.

Na het optimaliseren van het immuunsysteem wordt er (indien nodig) gericht gewerkt aan het balanceren van deze klachten/uitdagingen.

Na iedere behandeling wordt er gekeken wat er verder nodig is ter ondersteuning van een behandeling. Dit kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn voor thuis, een voedingsadvies of een remedie.

Een behandeling kinesiologie duurt ongeveer 45-60 minuten

 

Extra module: Leefstijl advies 

Leefstijl advies is een extra module waarvoor gekozen kan worden. 

Voordat er een Leefstijl advies gegeven kan worden, is het belangrijk om eerst het immuunsysteem te optimaliseren door middel van kinesiologie. Het immuunsysteem is de basis voor een fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. De ervaring leert dat een optimaal immuunsysteem noodzakelijk is voor een gezonde leefstijl. Wanneer er bijvoorbeeld een onbalans is in de opname van vitaminen, zal gezonde voeding of het innemen van supplementen nooit het gewenste resultaat geven. 


Leefstijl

Leefstijl is een bepaalde manier van leven.
Dit gaat over verschillende onderwerpen, zoals:
- Voedingspatroon en -gewoonten
- Beweging
- Relaties
- Omgaan met stress en emoties
- Indeling dag/nacht
- Slaapgewoonten
 

Gezondheid

De vijf belangrijkste basispijlers van een goede gezondheid zijn: 

- Gezonde voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen
- Emotioneel welzijn
- Leefomgeving
- Beweging
- Vrij stromende levensenergie
Deze vijf pijlers zijn de basis voor een Leefstijl advies. 

 
Leefstijl advies

Een Leefstijl advies bestaat uit:
- Het uittesten d.m.v. kinesiologie welk voedingspatroon het beste bij je past.
- Het uittesten d.m.v. kinesiologie welke supplementen je nodig hebt.  
- Advies voor emotioneel welzijn. 
- Advies over de leefomgeving.
- Advies over beweging.
- Advies over het oplossen van blokkades en belemmeringen in je leven.

Voor een basis Leefstijl advies is één consult voldoende, voor een uitgebreid advies zijn meerdere consulten nodig. 

 

 

 

 

 

Extra module: Holistisch Energetische Behandeling

 

Een Holistisch Energetische Behandeling is een extra module waarvoor gekozen kan worden. 

Voordat er gestart wordt met deze behandelingen is het belangrijk om eerst het immuunsysteem te optimaliseren door middel van kinesiologie. Het immuunsysteem is de basis voor een fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. De ervaring leert dat een optimaal immuunsysteem betere resultaten geeft bij het elimineren van klachten/uitdagingen. 
 

Holistisch Energetische Behandeling

Tijdens een Holistisch Energetische behandeling gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak die geleid heeft tot het ontstaan van belemmeringen, blokkades, lage eigenwaarde, enzovoort. Het loslaten en transformeren van blokkades heeft een positieve doorwerking op je huidige leven. Het inzicht in de manier waarop de onderliggende oorzaak jou heeft belemmerd in je leven is een onderdeel van deze transformatie.

Door de technieken waarmee gewerkt wordt, worden de bijbehorende emoties  kort 'aangeraakt' en is het niet nodig om alles opnieuw te beleven. Doordat je deze transformatie en daarmee de heling zelf hebt gecreëerd, geeft dit innerlijk vertrouwen en verhoogt het je zelfvertrouwen.

Er wordt gewerkt met je eigen informatie en hetgeen jij nodig hebt, waardoor iedere sessie uniek is.  

Opbouw behandeling

Voorgesprek:
In een kort voorgesprek wordt besproken waar je tegenaan loopt in je leven en wat je klachten zijn.

Aarding:
De sessie begint met aarding. Goed geaard zijn is noodzakelijk om goed te kunnen voelen. Door goed geaard aanwezig te zijn, kan je weer voelen wat je belemmert om je goed te voelen. Deze belemmeringen kunnen zijn ontstaan in alle fases van je leven of door overerving. 

Belemmeringen loslaten en transformeren:
Door je weer bewust te worden van jouw belemmeringen, kunnen deze worden losgelaten en getransformeerd. Door intensief blokkades op te ruimen, voel je weer wie je in essentie bent en wat werkelijk belangrijk is in je leven.

Verhogen eigenwaarde: 
Wanneer je weer in contact bent met je essentie, leer je weer vertrouwen op je intuïtie en je innerlijke stem. Hierdoor bouw je eigenwaarde op, ervaar je innerlijke kracht en word je weer blij en gelukkig met jezelf.


Holistisch Energetische Behandeling voor kinderen

Een Holistisch Energetische Behandeling is ook zeer geschikt voor (jonge) kinderen. Kinderen laten met hun gedrag zien of het goed gaat met hen of niet. 'Moeilijk' en/of 'ongepast gedrag' wijst meestal op een energetische blokkade of het niet meer in verbinding zijn met zijn/haar essentie. Tijdens een Natuurgeneeskundig Energetisch Consult kan dit opgespoord en getransformeerd worden. Ik heb in mijn praktijk enorme veranderingen in het gedrag gezien bij kinderen die daarvoor als 'moeilijk' en 'lastig' werden bestempeld.

Het is ook mogelijk dat het kind met zijn/haar gedrag reageert op de ouders. Kinderen zijn vaak een spiegel voor hun ouders om hen te laten zien wat er speelt bij hen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om ook met de ouder(s) te kijken wat zij kunnen doen om dit op te lossen.

Afhankelijk van de leeftijd van het kind wordt er gewerkt met het kind zelf of wordt er gewerkt via één van de ouders of een ander familielid.

  

 

 

 

 

 

Extra module: Wet van Aantrekking 

 

'Wet van Aantrekking' is een extra module waarvoor gekozen kan worden. 

Voordat er een consult 'Wet van Aantrekking' gegeven kan worden, is het belangrijk om eerst het immuunsysteem te optimaliseren door middel van kinesiologie. Het immuunsysteem is de basis voor een fysieke en emotionele/mentale/psychische gezondheid. De ervaring leert dat een optimaal immuunsysteem betere resultaten geeft voor verdere behandelingen.  

 

Wet van Aantrekking en de kracht van dankbaarheid

De Wet van Aantrekking is een natuurwet, net zoals de wet van de zwaartekracht. De Wet van Aantrekking stuurt alle energie in ons universum, houdt onze cellen bij elkaar en ook de materie van alle voorwerpen. De Wet van Aantrekking houdt in: 'dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken'

Gedachten en gevoelens werken ook via deze wet. Gedachten en gevoelens zijn energie. Wat je denkt en wat je voelt, trek je naar je toe door de Wet van Aantrekking.

Vaak zijn we ons niet bewust van onze gedachten en gevoelens. Gedachten komen en gaan en met ons gevoel reageren we op wat er om ons heen gebeurt. Veel van onze gedachten en gevoelens zijn niet opbouwend of zelf negatief te noemen (± 70%). Door je bewust te worden van je gedachten en gevoelens, kan je deze veranderen. Dit kan door de kracht van dankbaarheid en liefde. 

Door te leren hoe de Wet van Aantrekking werkt en dit dagelijks toe te passen, kan je je leven op een positieve manier veranderen. Dit kan je toepassen op allerlei gebieden, zoals gezondheid, liefde, relaties, financiën, werk, opleiding, carrière, materiële zaken, etc.  


Consult 'Wet van Aantrekking" 

Tijdens een consult 'Wet van Aantrekking' gaan we bespreken welke zaken je graag zou veranderen in je leven en welke zaken je wenst in je leven. 

Er wordt kort uitgelegd hoe de Wet van Aantrekking en de kracht van dankbaarheid werken. Daarna gaan we aan de hand van je eigen wensen affirmaties maken, waar je mee aan de slag kan. 

 

 

Tags